Airfryer'ınızı kullanmaya başlamanıza yardımcı olacak sekiz adet yemek tarifi

Son güncelleme zamanı 1.09.2020 12:43

Çok az yağla veya hiç yağ kullanmadan gevrek, lezzetli sonuçlar.


Biber ağacı baharatlı ve portakallı somon

Malzemeler:

  • 600 gr somon fileto, tercihen deri üzerinde bırakılsın
  • 1 yemek kaşığı biber
  • 1 adet portakal 
  • 1 çay kaşığı tuz


Yapılışı:

  1. Somonu dört eşit parçaya kesin.
  2. Biberleri ezin.
  3. Portakalın dış kabuk katmanını bir zester veya rende ile soyun.
  4. Biber, tuz ve portakal kabuğu rendesini karıştırın.
  5. Somonu bu karışımla iyice ovalayın ve 15 dakika kadar bekletin.
  6. Somonuzu balık programını kullanarak fritözde kızartın.
  7. Portakalı kesin ve pişmiş somonun üzerine biraz portakal suyu sıkın.Afiyet olsun



Aioli ile tatlı patates kızartması

Malzemeler:

  • 2 büyük tatlı patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 200 ml yemeklik yağ
  • 1 tutam kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz


Yapılışı:

  1. Tatlı patatesleri soyun ve 0,5 cm'lik şeritler halinde dilimleyin.
  2. Patates Kızartması programını kullanarak patates şeritlerini kızartın.
  3. Aioli için: sarımsak, yumurta sarısı ve limon kabuğu rendesini bir el blenderi ile eşit bir karışım haline getirin.
  4. Yağı azar azar sürekli karıştırarak dökün. Yoğunlaşana kadar karıştırmaya devam edin.
  5. Tuz ve kırmızı biber ekleyin.Afiyet Olsun



Fırınlanmış Sebzeler

Malzemeler:

  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 10 adet yeşil kuşkonmaz mızrak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı taze doğranmış kekik
  • 1 tutam karabiber


Yapılışı:

  1. Patlıcan ve kabağı 1,5 cm'lik dilimler halinde kesin ve biberi 2x2 cm'lik parçalar halinde kesin.
  2. Kuşkonmazın alt kısımlarını çıkarın.
  3. Kuşkonmaz hariç tüm sebzeleri zeytinyağı, tuz, karabiber ve doğranmış kekik ile baharatlayın.
  4. Sebzeleri sebze programıyla fritözde kızartın.
  5. Pişirmenin ortasında kalan sebzelere kuşkonmaz ekleyin.Afiyet olsun



Çıtır tavuk butları

Malzemeler:

  • 6 adet tavuk bagedi
  • 1 çorba kaşığı su ile çırpılmış 3 yumurta
  • 100 gr un
  • 200 gr panko veya normal ekmek kırıntıları
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber tozu.


Chili aioli için malzemeler:

  • 200 gr aioli
  • 1 yemek kaşığı ince doğranmış taze biber
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kimyon


Yapılışı:

  1. Un, tuz, kırmızı biber ve karabiberi karıştırın.
  2. Tavuk bagetlerini önce karışımına, sonra yumurta karışımına ve sonra galeta ununa batırarak ekmek.
  3. Bagetleri hava fritöz sepetine eşit şekilde yayın ve Baget programında kızartın.
  4. Acılı aioli ile servis yapın.Afiyet olsun



Limon ve sarımsakla doldurulmuş bütün tavuk

Malzemeler:

  • 1 adet bütün tavuk, 1,2 kg
  • 1 adet limon
  • 1 adet sarımsak kellesi
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı karabiber


Yapıışı:

  1. Limonu ikiye bölün.
  2. Tavuğu limon ve sarımsakla doldurun ve tavuğu tuz ve karabiberle ovalayın.
  3. Tavuğu sepete koyun ve Bütün Tavuk programında kızartın.
  4. Tavuğu pişirdikten sonra 10 dakika dinlendirin.Afiyet olsun.



Biftek

Malzemeler:

  • 225 gr antrikot / sığır filetosu biftek
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 çay kaşığı taze doğranmış biberiye


Yapılışı:

  1. Sığır etini iki taraftan tuz, karabiber ve biberiye ile baharatlayın.
  2. Sığır etini fritöze koyun ve Et programında kızartın.
  3. Program bittikten sonra eti 5 dakika dinlendirin.
  4. Kuşkonmaz mızrakları ile servis yapın.Afiyet olsun.



Pizza Margarita

Hamur:

  • 15 gr taze maya
  • 125 ml ılık su
  • 1 tutam tuz
  • 300 gr buğday unu


Hamurun tüm malzemelerini 10 dakika yoğurun. Kaseyi kapatın ve kanıtlamak için 30 dakika bekletin, iki katına çıkması gerekir.


Domates sosu (soğuk karıştırılmış):

  • 200 gr konserve domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1 tutam karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz


Tüm malzemeleri bir el blenderi ile karıştırın.


Süsleme:

  • mozzarella
  • Fesleğen yaprakları
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı


Hamuru fritöz sepetine uygun büyüklükte açın. Domates sosunu hamurun üzerine eşit olarak yayın, üstüne mozzarella peyniri ve fesleğen ekleyin. Pizza programında pişirin. Taze pişmiş pizzanın üzerine zeytinyağı gezdirin.



Kırıntılı yaban mersini muffin (6 adet)

Kek:

  • 200 gr buğday unu
  • 100 gr şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 15 gr tereyağı
  • 75 ml süt
  • 1 yumurta
  • 100 gr dondurulmuş yaban mersini
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri


Kırıntı tepesi:

  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı yulaf
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı buğday unu


Yapılışı:

  1. Yağı eritin ve süt ve yumurta ile karıştırın.
  2. Tüm kuru malzemeleri karıştırın ve ardından süt karışımını ekleyin.
  3. Yaban mersini ve pudra şekerini karıştırın ve diğer malzemelere ekleyin.
  4. Tepesi için malzemeleri karıştırın.
  5. Muffin karışımını büyük çörek kaplarına, tercihen silikon kaplara dökün.
  6. Muffinlerin üzerine tepesini ekleyin.
  7. Muffin programındaki hava fritözünde kekleri pişirin.