Tam aromalı, gevrek ve besleyici yeşillikler - bir buharlı fırın, sağlıklı beslenmeyi daha kolay ve daha lezzetli hale getirir.
Yeşil ve sağlıklı
Sebzeleri buharda pişirmek neden daha iyidir? Sebzelerinizi buharlı fırında pişirmek kolay, hızlı ve sağlıklıdır. Buharlama neden sağlıklı? Buhar, sebzeleri herhangi bir lezzet veya besin değerini kaybetmesini önlemesiyle, hem lezzetli hem de sağlıklı bir sonuç elde etmenizi sağlar. Isı sabit olduğundan, sebzeler buharda kolayca ezilmez, bu nedenle parçalanmış brokoli olmaz. İşte sebzeleri buharda pişirmek için üç kolay tarif - bir deneyin ve hangisinin en sevdiğinizi görün!
Limon, karabiber ve zeytin ile karnabahar
- Karnabaharı çiçeklere ayırın ve delikli fırın tepsisine yerleştirin.
- Boyuta bağlı olarak yaklaşık 3-5 dakika boyunca 100 ° C tam buhar. (Hala biraz gevrek olmaları gerekir.)
- Çıkarın ve rendelenmiş limon kabuğu rendesi, limon suyu, ezilmiş karabiber, doğranmış Siyah Zeytin ve deniz tuzu ile karıştırın. Sıcak veya soğuk servis yapın.
Traş parmesan peyniri ve zeytinyağı ile yeşil kuşkonmaz
- Kuşkonmazın alt 3 cm'sini kesin ve soyun ve delikli fırın tepsisine yerleştirin.
- Boyuta bağlı olarak yaklaşık 2-4 dakika boyunca 100 ° C tam buhar.
- Çıkarın ve zeytinyağı ile karıştırınız, deniz tuzu serpin ve üzerine parmesan peyniri rendeleyiniz . Sıcak veya soğuk servis yapın.
Zencefil, soya sosu, yer fıstığı ve susamlı brokoli
- Brokoliyi çiçeklere ayırın ve delikli fırın tepsisine yerleştirin.
- Boyuta bağlı olarak yaklaşık 3-5 dakika boyunca 100 ° C tam buhar.
- İnce rendelenmiş zencefil, Japon soya sosu, kızarmış fıstık, susam yağı ve kızarmış susam ile bir kaseye alın ve karıştırın. Sıcak servis yapın.
Gevrek, altın kahverengi ve mükemmel nemli
SteamCrisp fırınlarında, iç kısımlar nemli, besleyici maddelerle ihale ve tadı mükemmel bir şekilde korunurken, bulaşıklarınızı dışarıda gevrek ve altın kahverengi yapmak için buharla birleştirilir.