Buhar kullanarak daha iyi ekmek pişirilmesi

Son güncelleme zamanı 23.11.2023 09:29

Buharın fırınınızda hamurlu gıdalarını nasıl kabartığını keşfedin. Buharlı fırın, hamurun mayalanması için mükemmel bir ortam sağlar ve ekmeğinize gevrek bir kabuk ve kabarık bir kıvam verir.



Pişirmeyi daha da ileri götür

Bir buharlı fırın, gevrek altın-kahverengi kabuk ile yepyeni bir lezzet, havadar ekmek dünyası kapılarını size açar. Buhar eşit bir sıcaklık oluşturduğunda, hamurunuzun kabarmasına için mükemmel olduğu kanıtlanır.


Ispatlama

Hamuru kabartmak için buhar kullanmak harikadır, çünkü hamurun kabarması için mükemmel ve eşit bir sıcaklığa sahipsiniz. Bu, hamurun daha hızlı ve daha eşit bir şekilde kabaraçağı anlamına gelir. Bu, tüm hamurlar için harikadır, ancak özellikle mayalı hamurlarda, oda sıcaklığında mayalanmasından daha kabarmış ve yoğun olan bir hamur elde edeceğiniz için.

Birincisi için buhar kullanabilirsiniz, ama  ikinci hamur için yesinlikle ısıyı yükseltin. Somunlar veya ekmek ruloları kabardığında buhar, hamuurn içinde daha fazla hava olması ile ekmeğin daha hafif olmasına yardımcı olur. Sıcaklık değişiriniz, ancak yaklaşık 25-30 ° C arası olması iyidir, genel olarak daha hızlı yükselir - ve buharlı fırında  hamurunuz kabarırken üstü örtmenize gerekmez. (Bir dahaki sefer pişirirken "Hamur Açma" fonksiyonumuzu deneyin).


fırında pişirme

Fırında buharda pişirmeyi ve buharlı fırında ekmek pişirmeyi öğrenmek zor değildir ve harika bir sonuç verir. Pişirme işleminin başlangıcında buhar kullanılması ekmeği yüzeyde daha gevrek hale getirir. Bunun nedeni, buharın (veya suyun esasen) daha eşit şekilde pişmesine yardımcı olacak ıslak bir yüzey oluşturmasıdır.

Daha sonra kuru ısı ile pişirmeyi bitirdiğinizde, ıslak yüzeyi başlangıçtan itibaren sadece kuru ısı kullandığınızdan daha gevrek hale getirecektir. Buhar ayrıca ekmeğin nemli kalmasına yardımcı olacaktır - daha kuru ve yoğun ekmek olmayaçaktır. (Buharlı fırınlarınızdan birini kullanıyorsanız, "Ekmek Pişirme" işlevini deneyin.)


Evde prosofyenel gibi ekmek pişirin

Bir düğmeye dokunarak büyük ekmek pişirebilirsini. SteamBake fırınları hamurun mayalanması ve pişirmesi için buhar kullanır, hızlı yükselir ve havadar nemli iç kısımlar elde etmenizi sağlar. Mükemmelliğin son dokunuşunu eklemek için, kabuğu gevrek ve altın kahverengiye dönüştürmek için düzenli kuru sıcaklık verilir.


SteamBake fırınlarımızı keşfedin