Buharla pişirmek için şef olmanıza gerek yok, çok basittir. Daha canlı dış kabuklar, nemli iç kısımlar ve canlı sebzeler elde etmek hiç bu kadar kolay olmamıştı. Ve her seferinde mükemmel pirinç, mercimek ve tahıl alın.
Buharda pişirilmiş pirinç (basmati, paraboiled veya yasemin pirinç)
Buharlı fırında pirinç pişirmek sadece kolay değil, aynı zamanda daha iyi bir sonuç elde edeceksiniz. Pirinç her seferinde mükemmel olacaktır. Kabarık bir sonuç için her tahıl eşit olarak pişirilir, ancak haşlanılmaz. Buharda pişirmek,kaynama karşı ile kıyaslarsak, pirinci buharda pişirmeyi tercih ederiz.
İhtiyacınız olan tek parça pişirme kabı su ve bir tutam tuz ile karıştırılmış pirinç.
Malzemeleri uygun fırın rayına yerleştirin.
20 dakika boyunca Tam Buhar 100 ° C'de buharla pişirin.Süre sonunda işlem pişirme işlemi bitti!
Buharda mercimek ve diğer tahılların pişirilmesi
Mercimek, bir tencerede kaynadığında lapaya dönüşme eğilimindedir, bu da buhar mercimekleri aşmayacağından buharlı bir fırında olmayacaktır. Mercimek kaynar suda mercimekleri pişirilmesinde besin değeri düşer, buharda pişirildiğinde besin değeri kaybolmadığından daha besleyici olacaktır.
Mercimek nasıl buharda pişirilir: 1 tutam sebze sosu karıştırılmış kırmızı mercimek ve bir tutam tuz yeterlidir, malzemeleri uygun bir fırın tepsisine koyun. 13-15 dakika boyunca Tam Buharda 100 ° C buhar, Tamam!
Lezzetli!
Buharda pişirme birçok tahıl için harika bir pişirme yöntemidir. Lezzetli bir sonuç ile zahmetsiz bir pişirme yöntemidir. Örneğin, kinoa, bulgur ve kuskus tanelerini buğulama yaparak deneyin. Her ürün için farklı pişirme sürelerini dikkate almanız yeterlidir.
Buhar, iyi yemekleri daha da iyi hale getirir
En sevdiğiniz yiyecekleri ekstra çaba harcamadan daha lezzetli hale getirin. Sebzeleri, balıkları, etleri, ekmeği ve hatta tatlıları pişirirken buhar kullanın.