Tatil sezonunda yemek için harika bir zaman! Mutfakta aileniz veya arkadaşlarınızla zaman geçirin ve birlikte uzun akşam yemeklerinin tadını çıkarın.
Buharda pişirme et
Hangi eti buğulama yapabilirsiniz? Buharlı fırın pişirme jambon, sığır eti gögüs, sığır omuz vb. Gibi çeşitli etler için iyidir. Buhar, etin liflerinin gevşemesine ve yumuşak olmasına yardımcı olur, ancak parçalamadan. Hindi ve tavuk gibi kümes hayvanları oldukça zayıftır ve buhar, etin sulu ve nemli olmasına yardımcı olur. Aşağıda, evde eti nasıl buharladığınıza dair bazı ipuçları ve püf noktaları bulacaksınız.
jambon
- Sulu bir jambon için, jambonu doğrudan ızgaranın altına açık bir tepsi ile fırın ızgarasına yerleştirerek başlayın.
- Cilt tarafı yukarıdayken, jambonu 70 ° C merkez sıcaklığına ulaşıncaya kadar Tam Buharda 100 ° C'de çalıştırın. (Süreniz gerçekten jambonunuzun büyüklüğüne bağlı olarak değişir, bu nedenle kabin sıcaklığı gitmek için en iyi yoldur.) Doğru sıcaklığa ulaştığında, çıkarın ve soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra, jambonu tercih ettiğiniz gibi kaplayın. Hardal ve yumurta sarısını karıştırmayı seviyoruz, jambon kaplandığında üzerine ekmek kırıntıları serpiyoruz.
- Daha sonra jambon kızarmış ve altın olana kadar 175 ° C kuru havada pişirin (sadece 5-10 dakika sürer). Bu, bir gün önce hazırlamak için mükemmel bir yemek.
Hindi
- Hindiyi hem sulu hem de gevrek hale getirmenin harika bir yolu, önce doldurma ile 100 ° C Full Steam'de buharlaştırmaktır.
- Bacak kemiğinin içine bir yemek termometre yerleştirin ve 68 ° C'ye ulaşıncaya kadar pişirin. (Zaman gerçekten hindi büyüklüğüne göre değişir, bu nedenle iç pişirme sıcaklığı gitmek için en iyi yoldur.)
- Doğru sıcaklığa ulaştığında çıkarın ve cildin kurumasını bekleyin.
- Kuruduktan sonra, tüm hindiyi yumuşak tereyağı ile yağlayın ve son 30 dakikada 200 ° C kuru sıcak hava fırında çalıştırın, böylece hindinin cilt koyulaşır ve gevrekleşir. Parçalanarak ve tadını çıkarın!
Sırlı kısa kaburga veya dana eti
- Kısa kaburgalarınızı veya göğüs etinizi tuzlayarak başlayın ve gece boyunca salamuraya bırakın.
- Boyuta bağlı olarak en az 3-4 saat Tam Buharda 100 ° C buharla pişirin. Kısa kaburgalar için, et kemikten kolayca çıkmaya başladığında hazırdır. Göğüs için, eti küçük bir bıçakla kolayca kesebileceğiniz zaman hazırdır. Soğumaya bırakın. Kısa kaburgaları kemikler arasında dilimler halinde kesin veya göğüs olduğu gibi olmasına izin verin.
- 1dl kahverengi şeker, 3dl koyu bira, 1 çorba kaşığı elma sirkesi, 1 çorba kaşığı hardal, bir tutam tuz ve belki de bir tutam biber veya acı biber ile kaplayın. Bir tencerede şekeri ve sirkeyi karıştırın ve kaynatın, bira ekleyin ve kıvam koyulaşıncaya kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
- Eti sırlandırın ve fırında ısıtın. Bu yemeği bir gün önce hazırlayabilir ve servis yapmadan önce sırlayıp ısıtabilirsiniz.
Sous-vide tarafları
Sous-vide sebzeler için mükemmel bir pişirme yöntemidir. Doğal lezzetleri geliştirip daha iyi bir doku elde edeceğiniz için pişirme işlemi sırasında daha az besin kaybı ve daha lezzetli olduğu için daha sağlıklıdır. Ayrıca, sebzeleri buğlama yapmanın harika bir yoludur.
Kızarmış tereyağı, kekik ve limon kabuğu rendesi ile kereviz
- Kerevizleri soyup dilimleyin ve vakum torbasına esmer tereyağı, kekik sapları, limon kabuğu rendesi ve bir tutam tuz koyun.
- Tam Buharda 100 ° C'de yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Açıp daha sonra servis yapın, kızartın veya ızgara yapın
Baharat ve portakal suyu havuç
- Havuçları soyun ve yıldız anason, biber, tarçın ve bir tutam tuz ile birlikte vakum torbasına koyun.
- Tam Buharda 100 ° C'de yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Soğutun ve olduğu gibi servis yapın, kızartın veya ızgara yapın. Suyu bir sos veya sos için kullanın.
Profesyoneller gibi buhar pişirin
SteamPro fırınlarının buharlı pişirmenizi profesyonel seviyeye yükseltmesine izin verin. Fırınınızı akıllı telefonunuzla kontrol etmenizi sağlayan Sous-Vide, Connected Cooking ve buharlı pişirme asistanı Steamify gibi özellikleri keşfedin. SteamPro fırınları günlük zevkinizi yapmaya hazırdır.