Sevdiklerinize hafta sonu lezzetli bir brunch hazılayınız. Haşlanmış yumurta, omlet ve hatta yoğurt buharla zahmetsizce yapılabilir.
Güzel bir brunch hazırlanması
Buharlı fırınınızı yoğurt yapmak için kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Yapması kolay ve gelecek hafta sonu brunch'ınıza harika bir yaıda garnitür (bir gecede yapın!). Yeni Electrolux buhar fırınlarımızla bile yoğurt fonksiyon özelliğine sahiptir.
Yoğurtla birlikte harika olan nedir? Pek çok şey - ama aşağıda lezzetli bir granola için temel bir tarif.
Tahıl karışımından oluşan tatlı
2 dl fıstık, 2 dl kaju fıstığı, 2 dl badem, 2dl yulaf, 1 çay kaşığı öğütülmüş kakule, 2 yemek kaşığı öğütülmüş tarçın, 3-4 çay kaşığı bal, ½ çay kaşığı tuz
1. Somunları küçük parçalar alinde değil hafifçe doğrayın.
2. Somunları ve yulafları hafifçe fırında pişirin. 8-10 dakikada 160 ° C.
3. Hala sıcakken bal ve baharatlarla karıştırın.
4. Hava geçirmez bir kapta saklayın.
5. Afiyet olsun!
Aslında kuru ve gevrek bir granola istediğiniz için buhar kullanılmadığında yapabşlçeğiniz bir örnektir.
Enfes Yumurtalar
Buharlı fırında yumurta pişirmek, ısı daha eşit olduğu için yumurtaların daha yumuşak pişmesine yardımcı olur. Bu, artık kırık kabukların içerisine veya akan beyazlarla uğtaşmak zorunda kalmazsınız. Haşlanmış yumurtayı brunch ile kim sevmez ki? Ve buharla, minimum riski vardır.
Buharlı fırında bir "torba" içinde haşlanmış yumurta nasıl yapılır bir giriş.
1. Plastik folyoyu bir bardağa veya tabağa yerleştirerek başlayın. İçine bir yumurta kırın ve "çanta" şeklini alması için plastik folyo sıkın ve bükün.
2. "Torbaları" bir fırın tepsisine yerleştirin ve Tam Buharda yalaşık 90 ° C'de pişiriniz . Yumurtalarınızı nasıl istediğinizden dolayıpişirme süresi size ağlıdır.Normal olarak 6-7 dk.arası yeterli olur.
3. Yumurtalar piştiğinde plastik folyo çıkartın. Afiyet olsun!
Fırın omleti
Bir başka brunch favorisi fırın omleti veya frittatasıdır. Etraftaki ısı yumurtayı eşit şekilde pişirdiğinden ve buharla birlilkte nemli kaldığından buharlı fırında mükemmel pişirme sağlar.
- Yağlanmış fırın tepsisine doğranmış sebzeleri (seçim size kalmıştır!) koyun.
- Birkaç yumurtayı (3-4 adet) tuz, karabiber ve biraz su ile çırpın
- Yumurtaları sebzelerin üzerine dökün ve yumurtalar pıhtılaşana kadar yaklaşık 90 ° C Nem Ortamında pişirin. 10-15 dk.
- Servis edin . Afiyet olsun!
Profesyoneller gibi buhar pişirin
SteamPro fırınlarının buharlı pişirmenizi profesyonel seviyeye yükseltmenizi sağlar. Fırınınızı akıllı telefonunuzla kontrol etmenizi sağlayan Sous-Vide, Connected Cooking ve buharlı pişirme asistanı Steamify gibi özellikleri keşfedin. SteamPro fırınları günlük zevkle yapmanızı sağlar.