Buharlı fırında lezzetli, kusursuz balıklar pişirin

Son güncelleme zamanı 11.05.2020 13:40

Buharlı fırında balık pişirmek lezzetli olduğu kadar basittir. Buharda  balıkları pişirmek nemli ve sıkı almalarını sağlar  ve düşündüğünüzden daha hızlı ve zahmetsizdir.



Leziz, kusursuz balık pişirilmesi

Genel olarak, tavsiyemiz, özellikle balık filetosu söz konusu olduğunda, sıcaklık üzerinde biraz daha düşük gitmektir. Filetoları Tam Buharda buğularken sıcaklığı 80 ° C civarında tutmaya çalışın. Balıkların ne kadar süre buharda pişirileceği, fırının sıcaklığına ve balığın iç sıcaklığına bağlıdır.İyipişrmeninpüf  ucu bir prob kullanmaktır, böylece iç sıcaklığı takip edebilirsiniz, bunlar balığa cinsine bağlı olarak değişir.

Buharda pişirmek için en iyi balık filetosu veya balık buharının en iyi yolu yoktur, kendi favorinizi buharda pişirmeyi deneyin! Bir ipucu, balık filetosunu pişirmeden önce bir şeylere sarmaktır, örneğin lahana, swiss chard veya deniz yosunu. Daha fazla lezzet elde etmek için sarmadan önce biraz baharat ve yağ da deneyebilirsiniz.


Diğer balıklar

Bütün balık

Bütün balığın buharda pişirilmesi sırasında Yüksek Nem veya Nem Ortamı kullanın, hafif pişirme özelliği olan balıkların bütün olarak yapılmadan önce parçalanmasını önler.

Balık mousseline

Terrines veya quenelles gibi balık mousselines yaparken, kaynar suya kıyasla hafif bir etkiye sahip olduğu için buhar harikadır. Mousseline böyle hassas bir dokuya sahiptir ve buharla dağılmaz veya sudan yumuşak kalır.


Tarif: Tuzlu kabuklu levrek

İki Kişilik Malzemeler

2 tam deniz levreği (her biri 400 gr.), 2kg aromatik tuz

Aromatik tuz için malzemeler

2kg kaba tuz, 1 limon, 10 pembe karabiber (kurutulmuş), 20gr karışık aromatik otlar (adaçayı, biberiye ve kekik)

Aksesuarlar: Emaye tepsi

Bir garnitürle veya seçiminizle servis yapın, örneğin kavrulmuş patates ve sebzeler


Aromatik tuz için adımlar:


Aromatik bitkileri iyice yıkayıp durulayın ve doğrayın.


Bir kapta, otları tuz, rendelenmiş limon (sadece sarı kısım) ve pembe karabiber ile karıştırın.


Karışımı bir tepsiye yerleştirin ve 40 dakika boyunca statik modda 120 ° C'de pişirin, daha sonar soğumaya bırakın.


Tuzda levrek için adımlar:


Balıkların iç organlarını çıkartın (tartıları bırakarak), akan su altında yıkayın ve iyice kurulayınız.


Tepsinin altına bir tuz tabakası sürün, levrekleri bu tabakanın üzerine koyun ve aromatik tuzun geri kalanıyla balıkları tamamen kapayın.


Pişirme ayarı: Fırınınıza bağlı olarak (Steamify ile veya Steamify olmadan)

- 130 ° C'yi 20 dakika boyunca buharlaştırın Seviye: 2 veya

- Nem Yüksek 20 ° C için 130 ° C Seviye: 2


Harika lezzet artık daha kolay

SteamBoost ile fırınlarımız üç seviye buhar sunar. Pişirme ve kızartma için özel programlar ve yeni tat, gevreklik ve nemli seviyeler için sadece buharlı bir program.


SteamBoost fırınlarımızı keşfedin