Buhar ile her gün daha lezzetli yemek hazırlamak için hoş geldiniz! Buharlı fırınınızın pişirmede en iyi sonucu nasıl ortaya koyduğuna dair bazı ipuçları ve püf noktaları gösterelim.
Hoşgeldiniz
Buharlı fırını tercih ettiğiniz için tebrikler! İster yeni bir satın aldıysanız, isterseniz almış olduğunuz buharlı fırınınız varsa, buhar harika bir pişirme yöntemidir. Buhar kullanmaya başladığınızda, avantajları kendiniz keşfedeceksiniz - ancak buharın günlük yemeklerden atıştırmalıklara, brunchlara veya özel günlerde akşam yemeklerine kadar her şeyi pişirmek için neden harika olduğunu da size tanıtacağız.
Buhar dünyasına hoş geldiniz!
Su kabı
İlk olarak, bir buharlı fırın ile farklı olan, buharla pişirmesidir. Bunun için fırının düzgün çalışması için su ile doldurulması gereken bir su kabına ihtiyacı vardır. Fırından çıkan ısı daha sonra suyu buhara dönüştürür.
Electrolux buharlı fırınlarda su kabı, buharlı fırınınızın sağ üst köşesine yerleştirilir. Fırının alt tabaka boşluğana yerleştirildiği SteamBake ısıtıcıyla fırınının çalışması aynıdır. Her iki buharla pişirme özelliğinde, pişirmeye başlamadan önce su ile doldurduğunuzdan emin olun.
Buhar seviyeleri
Dikkat edilmesi gereken başka bir nokta ise, pişirirken kullanabileceğiniz farklı buhar seviyeleri, Electrolux buhar fırınlarında Tam Buhar, Nem Yüksek, Nem Orta ve Nem Düşük olarak adlandırılır. Genel bir rehber olarak, farklı buhar seviyeleri aşağıdakiler için iyi çalışır:
- Full Steam sağlıklı ve lezzetli yiyecekler için sürekli buhar kullanır. Sebze, pirinç, kuskus ve deniz ürünleri (balık, midye ve karides) gibi malzemeleri hafifçe pişirmek için idealdir.
- Nem Yüksek, narin yemekler için sıcak havayı buharla birleştirir. Kremalı, yassı, güveç ve balık gibi hassas yemekler için idealdir.
- Nem Ortamı hafif havayla ısıtmak için sıcak havayı buharla birleştirir. Kızarmış et veya kavrulmuş balık, ekmek ve tatlı hamurlar için idealdir.
- Nem Düşük, sulu ve gevrek yiyecekler için sıcak havayı buharla birleştirir. Et, kümes hayvanları, balık, graten yemekleri, güveç, kavrulmuş sebzelerin yanı sıra pişirme turtaları, kekler ve bisküviler için idealdir.
Buhar, iyi yemekleri daha da iyi hale getirir
En sevdiğiniz yiyecekleri ekstra çaba harcamadan daha lezzetli hale getirin. Sebzeleri, balıkları, etleri, ekmeği ve hatta tatlıları pişirirken buhar kullanın.
Buhar, iyi yemeklerinizi daha da iyi hale getirir
En sevdiğiniz yiyecekleri ekstra çaba harcamadan daha lezzetli hale getirin. Sebzeleri, balıkları, etleri, ekmeği ve hatta tatlıları pişirirken buhar kullanın.