Buharlı fırınınız iç kabinlerinin dikkatle temizlediğinizden emin olun. Düzenli olarak temizlerseniz ve biraz özen ve dikkat gösterirseniz, yıllar boyunca yardımcınız olacaktır.
Temizlik ve bakım
Buharlı fırınınızın temizlenmesi ve bakımı önemlidir - temizlik fırınınızın daha uzun süre dayanmasını ve daha iyi çalışmasını sağlar.
Temizlik hatırlatıcısı
Electrolux Buharlı Fırınlarda, temizlik hatırlatıcısı ekranda görüntülüğünde temizlik yapılması gerektiğini kullanıcıya hatırlatma özelliği bulunmaktadır. "Steam Cleaning Plus" işlevini yerine getirin.
İç kabindeki kaba kirlerin çıkartılması
Uygulanaçak İlk bölüm süresi: yaklaşık 1 saat 40 dakika
1. Su çekmecesinin boş olduğundan emin olun.
2. Aksesuarları çıkarın. Sadece ızgara / kızartma tavasını ilk raf konumunda bırakın.
3. Su çekmecesinin içerisine 250 ml kireç çözücü madde ile doldurun.
4. Su çekmecesinin kalan kısmını maksimum seviyeye kadar suyla doldurun.
5. Su çekmecesini yuvasına takınız.
6. Menüden işlevi seçin: Temizleme. Ekrandaki talimatları izleyin.
İlk işlem bittikten sonra ızgara / kızartma tavasını boşaltın ve ilk raf konumunlarına geri koyun.
Uygulanaçak İkinci bölüm süresi: yaklaşık 35 dakika
7. Su çekmecesinin tamamını temiz su doldurun. Su çekmecesinin içersinde kireç çözücü madde kalmadığından emin olun.
8. Su çekmecesini yuvasına takın.
9. Temizlik bittikten sona erdikden ızgara / kızartma tavasını çıkararak, boşaltın.
10. Fırını iç kabini yumuşak bir bezle kurulayın.
Fırın kapağını yaklaşık 1 saat açık bırakmayı unutmayınız. Fırının iç kabini kuruyana kadar bekleyin. Bu işlev çalıştığı süre boyunca iç aydınlatma ışığı söner. Bu işlev doğru şekilde yapamazsanız, ekran'da işlemin tekrarlamanızı ister.
Profesyoneller gibi buharla gıdalarınız pişirin
SteamPro fırınlarının buharlı pişirme sayesinde profesyonel seviyede kullanmanıza izin verin. Fırınınızı akıllı telefonunuzla kontrol etmenizi sağlayan Sous-Vide, Connected Cooking ve buharlı pişirme asistanı Steamify gibi özellikleri keşfedin. SteamPro fırınları günlük işlerinizden zevk almanızı sağlar.