Problem
- fırında iyi pişirmenin püf noktaları
Geçerli olduğu ürünler
- Ank fırınlar
Çözüm
Aşağıda, lezzetli ve harika pişirme sonuçları elde etmek için kullanılan fırın pişirme fonksiyonlarını gösteren videolar bulacaksınız.
Nemli Pişirme Fonksiyonu
Ekmek nasıl mayalanır ve pişirilir
Buharda yeşilliklerle birlikte balık yapılması
Video, yemek sensörlü Merkez sıcaklığını gösterir
Sous Vide pişirme ve vakum poşetleri ile kuzu incik pişirmeye ilişkin ipuçları
1. Kombi buharlı fırınlar için geçerli olan en iyi sonuçları elde etmek için fırının önceden ısıtılması öneriyoruz.
2. Ekmek programını kullanırken, fırını ön ısıtma yapmadan ekmeği fırının içerisine koyunuz
3. Pişirme sonuçlarının nasıl iyileştirileceğine dair ipuçları:
- Çörek / küçük maya ekmeği pişirirken, pişirme kağıdının fırın tepsisinden taşmamasına dikkat edin. Pişirme tepsisinden taşan fazla pişirme kağıdı, sıcak hava dolaşımında yanlış bir akış sağlar ve eşit ısı dağılımını bozar.
- Konveksiyonlu fırında pişirirken, sıcak havanın aralarından serbestçe geçebilmesi için pişmiş ürünlerin düz sıralar halinde yerleştirilmesi önemlidir. Bu, tepsideki tüm malzemelerin aynı miktarda ısıya maruz kalacağı anlamına gelir.
- Pişirdiğiniz ekmeğin kabuğu dokunulamayacak kadar sertse, bunun nedeni aşağıdakilerden biri olabilir:
- Hamur çok sert yapmış olabilirsiniz,
- Fırın sıcaklığı çok yüksek ayarlamış olabilirsiniz,.
- Fırının içinde nem miktarı düşük olup, çok kuru kalmasından kaynaklanabilir..
- Çoğu fırın modelinde, delikli yüzeyi sayesinde pişmiş ürünlerin çevresinde daha iyi hava sirkülasyonu sağlayan bir Pro fırın tepsisi sipariş edilebilir.
Daha fazla destek için lütfen hangi pişirme ipucu veya daha fazla destek istediğiniz işlevsellik hakkında yorum yapmaktan çekinmeyin.