Sorun:
- Fırının içinde, fırın kapağının içinde, cam paneller arasında buğu / su / nem toplanıyor
İlgili olanlar:
- entegre fırın
- bağımsız ocak
Çözüm:
1. Yiyeceği hazırlarken nem miktarını azaltın
2. Hazırlık sürecinin bitmesinin hemen ardından kapağı açın
3. Fırını kapattıktan hemen sonra yiyeceği çıkartın
4. Fırını önceden ısıtın (modele bağlı)
5. Fırını her kullanım sonrası oluşan buğuyu silin.
Gerekirse kullanım kılavuzuna bakın.
6. Bir Yetkili Servis Merkezi ile irtibata geçin
Yukarıdaki önerilerle sorun çözülemiyorsa bir servis mühendisinin ziyaretini talep etmenizi öneririz.
Nedeni:
- Yeni nesil fırınların çok iyi bir enerji verimliliği sınıfı vardır ve bu nedenle de iyi yalıtılmışlardır. Günlük kullanımda bunun anlamı, örneğin, rosto hazırlanırken daha az su ilave edilmesi gerektiğidir, çünkü nem fırının içinde kalmakta ve eski fırınlardaki gibi dışarıya üflenmemektedir.
- Bazı modeller pişirme süresince buhar veren bir sistemle tasarlanmıştır, böylece yiyeceğin iç kısmı yumuşak kalırken dış yüzeyi de gevrek bir hal almaktadır. Fırın sürekli olarak havayı dolaştırır ve buharı geri dönüştürür. Bu da pişirme süresini ve enerji tüketimini azaltır.
- Fırında veya ocakta ilave bir soğutma fanının olması sayesinde ön yüzeyin soğumasıyla birlikte nem, en soğuk noktada yoğuşur ve sıklıkla su damlacıkları gözlemlenir.
- Nem, fırını kapağın da aralarında bulunduğu havalandırma kanalları vasıtasıyla terk eder. Buhar, fırın bölmesinin içinde veya cam paneller üzerinde nem olarak kalabilir. Bu da kapakta bulunan iki cam panel arasında leke ve buğu oluşabileceği anlamına gelir. Soğuyan hava ile reaksiyona giren yağ parçacıkları lekelenmeye neden olur.
- Özellikle donmuş gıda ürünleri fırında ısıtıldığında, nem serbest kalır.
Uyarı: Sorun tamamen çözülene kadar ürünü kullanmamanızı öneririz. Ürünü prizden çekin ve tekrar takmanız halinde sorun çıkmayacağından emin olana kadar prize geri takmayın.