Gıda israfını azaltmanıza yardımcı noktalar

Son güncelleme zamanı 1.06.2020 07:02

Problem

Gıda israfının önlenmesi

Geçerli olduğu ürünler











Satın aldığımız tüm yiyeceklerin 1 / 3'ünü attığımızı biliyor muydunuz? Atıkları tada dönüştürürseniz ne olur?















Gıda atığı önlenebilir mi?

Gıda atıklarının iki ana nedeni esas olarak su ve solmuş ürünlerin kaybından kaynaklanmaktadır. Bu, görünüşte bir değişiklik ve ürünlerin dokusunda bir değişiklik ile sonuçlanır. Atıklarımız üç kategoriye ayrılabilir: önlenebilir, kaçınılmaz ve muhtemelen önlenebilir.

Atıkların% 60'ı önlenebilir - daha iyi depolanmış olsaydı tüketilebilecek yiyecekler.
Çay poşetleri ve tavuk kemikleri gibi% 19 kaçınılmazdır.
















Gıda israfını azaltmak için tarifler

Gıda atıklarının% 20'si önlenebilir olarak sınıflandırılmaktadır. Bu, burada gördüğünüz yiyecekleri, patates kabuklarını, brokoli saplarını ve düşen yaprakları içerir.

Bunlar uygun şekilde hazırlanırsa pişirilebilir ve tadını çıkarabilir.
















Pratik kılavuz - farklı gıda türleri için en iyi koşullar

  • Buzdolabının arkasından bozulabilir eşyaları, ilk önce kullanılacak nesnelerin en görünür olmasını sağlayacak şekilde yerleştirin.
  • Güçlü kokusu veya yüksek su içeriği olan eşyaları sarın.
  • Meyve ve sebzeleri, mevcut nemin gıda kalitesinin daha uzun süre korunmasına yardımcı olduğu soğuk çekmecelerde saklayın. Meyve ve sebzelerin çoğu düşük sıcaklıklarda ve yüksek nemde saklanmalıdır.
  • Diğer etlerin veya yüzeylerin sızmasını ve kontaminasyonunu önlemek için çiğ et ve kümes hayvanlarını güvenli bir şekilde sarın. İki günden fazla saklanacak etler dondurulmalıdır.
  • Tereyağı ve peynir: Bunlar, mümkün olduğunca havayı dışarıda bırakmak için özel hava geçirmez kaplara yerleştirilmeli veya alüminyum folyo veya polietilen torbalara sarılmalıdır.