Satın aldığımız tüm yiyeceklerin 1 / 3'ünü attığımızı biliyor muydunuz? Atıklarınızı tada dönüştürürseniz ne olur?
Gıda atığı önlenebilir mi?
Gıda atıklarının iki ana nedeni esas olarak su ve solmuş ürünlerin kaybından kaynaklanmaktadır. Bu, ürünlerde görünüm ve doku değişikliğine yol açar. Atıklarımız üç kategoriye ayrılabilir: önlenebilir, kaçınılmaz ve muhtemelen önlenebilir.
Atıkların% 60'ı önlenebilir - daha iyi yönetilseydi yenebilecek yiyecekler.
% 19 kaçınılmaz - çay poşetleri ve tavuk kemikleri gibi şeyler.
Gıda israfını azaltmak için tarifler
% 20'si önlenebilir olarak sınıflandırılmıştır. Bu, burada gördüğünüz yiyecekleri, patates kabuklarını, brokoli saplarını ve yapraklı kesintileri içerir.
Bunlar uygun şekilde hazırlanırsa yenebilir ve tad alalirsiniz. Bu atıkların tada nasıl dönüştüreceğiniz aşağıda açıklanmıştır:
Patates Kabuğu Cipsi
Pancar Yaprağı Pesto
Brokoli Kök Salatası
Pratik kılavuz - farklı gıda türleri için en iyi koşullar
- Buzdolabının arkasından öne doğru bozulabilir gıdalarınız yerleştirin, böylece önce kullanılması gereken öğeler en görünür olaçaktır.
- Güçlü kokuları veya yüksek nem içeriği olan yiyeçeklerinizi sarın.
- Meyve ve sebzeleri, sıkışmış nemin yiyecek kalitesini daha uzun süre korumaya yardımcı olduğun taze çekmecelerde saklayın. Meyve ve sebzelerin çoğu düşük sıcaklıkta ve yüksek nemde saklanmalıdır.
- Çiğ et ve kümes hayvanlarını güvenli bir şekilde sarın, böylece diğer gıdalarda veya yüzeylerde sızıntı ve kirlenme olmaz. İki günden daha uzun süre muhafaza edilecek etler dondurulmalıdır.
- Tereyağı ve peynir: bunlar özel hava geçirmez kaplara yerleştirilmeli veya mümkün olduğu kadar havayı dışarıda bırakmak için alüminyum folyo veya polietilen torbalara sarılmalıdır.