Sebep: büyük bir kavurma tavasında küçük bir et parçasını kavururken çok fazla su kullanmak. Su çok hızlı buharlaşır ve et parçası kuru kızartılır.
Kavurmanın büyüklüğüne uygun olan küçük bir kavurma tavası veya fırın tepsisi kullanın.
Alternatif olarak, kavurmayı rafın üzerine koyun ve suları toplamak için kavurmanın altına kavurma tavasındaki kavurma ile aynı boyutta bir tabak yerleştirin.
İsteğe bağlı: 200 - 400 ml'den fazla olmayacak şekilde çok az su ekleyin. Kavurma sırasında daha fazla su eklemeyin.
Kavurma için sıcak hava kullanılması daha fazla buharlaşmaya yol açar.
Sıcak dolaşan hava fırın bölmesinde daha fazla buhar oluşturur. Pişirme için sıcak hava kullanıldığında, yiyecek de daha fazla kurur.
Çok fazla nem üreten yemekler hazırlarken, üst ve alt rezistanslardan gelen ısıyı kullanın.