Problem
- Derin Dondurucu Bölümünde Besin Saklamada dikkat edilmesi gereken püf noktaları
Geçerli olduğu ürünler
- Solo Soğutucu
- Ankastre Soğutucu
- Buzdolabı
- Derin Dondurucu
Çözüm
Dondurma ipuçları
• Yiyecekleri dondurucu bölmesine yerleştirmeden en az 24 saat önce Extra Freeze fonksiyonunu etkinleştirin.
• Taze yiyecekleri dondurmadan önce alüminyum folyo, plastik film veya torba, kilitli hava geçirmez kaplara yerleştirin ve iyice kapatın.
• Daha etkili bir şekilde dondurmak ve eritmek için yiyeceği küçük parçalara ayırın.
• Dondurulmuş yiyeceklerin üzerine etiket ve tarih koymanız önerilir. Bu işlem, yiyecekleri tanımlamaya ve bozulmadan önce son kullanım
zamanını bilmeye yardımcı olur.
• İyi kaliteyi korumak için dondurulmuş yiyecekler taze olmalıdır. Özellikle meyve ve sebzeler, tüm besleyici niteliklerini korumak amacıyla
hasattan sonra dondurulmalıdır.
• Şişeleri veya teneke kutuları sıvılarla, özellikle de karbondioksit içeren içecekler ile dondurmayın - donma sırasında patlayabilirler.
• Dondurucu bölmesine sıcak yiyecekler koymayın. Yiyecekleri soğutucuya yerleştirmeden önce oda sıcaklığına getirin.
• Zaten donmuş olan yiyeceklerin sıcaklık artışının önüne geçmek için, yanına donmamış taze yiyecek yerleştirmeyin. Derin dondurucuya
oda sıcaklığındaki yiyecekleri yerleştirirken, dondurulmuş yiyeceklerin bulunmadığı kısımları tercih edin.
• Buz küplerini, su buzlarını veya buzlu dondurmaları dondurucudan çıkardıktan hemen sonra tüketmeyin. Korozyon riski vardır.
• Buzu çözülmüş yiyecekleri tekrar dondurmayın. Yiyeceklerin buzu çözüldüyse, pişirin, soğutun ve ardından dondurun.
Dondurulmuş yiyeceklerin saklanması ile ilgili tavsiyeler
• Dondurucu bölmesi -24C kadar dondurma özelliği bulunmaktadır.
• Dondurulmuş yiyeceklerin saklanması için ideal sıcaklığın -18°C veya altında olması gereklidir.
Cihaz içindeki sıcaklık ayarı daha yüksek olursa dondurulmuş yiyeceklerin raf ömrü kısalabilir.
• Dondurucu bölmesinin tamamı dondurulmuş yiyeceklerin saklanması için uygundur.
• Havanın serbestçe dolaşmasını sağlamak için yiyeceklerin arasında yeterli boşluk bırakın.
• Yiyecekleri uygun şekilde saklamak için, yiyeceklerin ambalaj etiketindeki raf ömrü bilgisine bakın.
• Yiyecekleri su, nem veya yoğuşma etkilerinden koruyacak şekilde sarmanız önemlidir.