Derin Dondurucu Bölümünde Besin Saklama Püf Noktaları

Son güncelleme zamanı 27.03.2023 08:09

Problem

  • Derin Dondurucu Bölümünde Besin Saklamada dikkat edilmesi gereken püf noktaları

Geçerli olduğu ürünler

  • Solo Soğutucu
  • Ankastre Soğutucu
  • Buzdolabı
  • Derin Dondurucu

Çözüm

Dondurma ipuçları

• Yiyecekleri dondurucu bölmesine yerleştirmeden en az 24 saat önce Extra Freeze fonksiyonunu etkinleştirin.

• Taze yiyecekleri dondurmadan önce alüminyum folyo, plastik film veya torba, kilitli hava geçirmez kaplara yerleştirin ve iyice kapatın.

• Daha etkili bir şekilde dondurmak ve eritmek için yiyeceği küçük parçalara ayırın.

• Dondurulmuş yiyeceklerin üzerine etiket ve tarih koymanız önerilir. Bu işlem, yiyecekleri tanımlamaya ve bozulmadan önce son kullanım

zamanını bilmeye yardımcı olur.

• İyi kaliteyi korumak için dondurulmuş yiyecekler taze olmalıdır. Özellikle meyve ve sebzeler, tüm besleyici niteliklerini korumak amacıyla

hasattan sonra dondurulmalıdır.

• Şişeleri veya teneke kutuları sıvılarla, özellikle de karbondioksit içeren içecekler ile dondurmayın - donma sırasında patlayabilirler.

• Dondurucu bölmesine sıcak yiyecekler koymayın. Yiyecekleri soğutucuya yerleştirmeden önce oda sıcaklığına getirin.

• Zaten donmuş olan yiyeceklerin sıcaklık artışının önüne geçmek için, yanına donmamış taze yiyecek yerleştirmeyin. Derin dondurucuya

oda sıcaklığındaki yiyecekleri yerleştirirken, dondurulmuş yiyeceklerin bulunmadığı kısımları tercih edin.

• Buz küplerini, su buzlarını veya buzlu dondurmaları dondurucudan çıkardıktan hemen sonra tüketmeyin. Korozyon riski vardır.

Buzu çözülmüş yiyecekleri tekrar dondurmayın. Yiyeceklerin buzu çözüldüyse, pişirin, soğutun ve ardından dondurun.

Dondurulmuş yiyeceklerin saklanması ile ilgili tavsiyeler

• Dondurucu bölmesi -24C kadar dondurma özelliği bulunmaktadır.

• Dondurulmuş yiyeceklerin saklanması için ideal sıcaklığın -18°C veya altında olması gereklidir.

Cihaz içindeki sıcaklık ayarı daha yüksek olursa dondurulmuş yiyeceklerin raf ömrü kısalabilir.

• Dondurucu bölmesinin tamamı dondurulmuş yiyeceklerin saklanması için uygundur.

• Havanın serbestçe dolaşmasını sağlamak için yiyeceklerin arasında yeterli boşluk bırakın.

• Yiyecekleri uygun şekilde saklamak için, yiyeceklerin ambalaj etiketindeki raf ömrü bilgisine bakın.

• Yiyecekleri su, nem veya yoğuşma etkilerinden koruyacak şekilde sarmanız önemlidir.