Problem
Derin Dondurucuda Besin Nasıl Saklamalıyım ?
Geçerli olduğu ürünler
- Derin Dondurucu
Çözüm
1.Derin dondurucuya besinler pişirilerek , haşlanarak veya şok haşlama yapılarak konulmalıdır.
2.Derin dondurucuda saklanacak besinlerin hava geçirmeyen kaplarda saklanmalıdır.
3.Derin dondurucuda konulacak besinlerin hava dolaşımını engelleyecek şekilde yerleşim yapılmaması gereklidir.
4.Elektrik kesilmelerinde dondurucu kapısı açılmamasına özen gösterilmelidir . Bu şekilde besinlerin daha uzun erimeden kalması sağlanmış olur.
5.Bölgede elektriklerin çok sık şekilde kesilme durumunda derin dondurucu bölümünüze içi su dolu torbalar yerleştirilmesi gereklidir . Elektrik kesintisinin anlaşılması için kuz küplerini torba içerisine konularak derin dondurucuya konulması gereklidir . Eğer buz küpleri erimesinde uzun süre elektrik kesintisi olduğunu gösterir . Bu tür durumlarda besinlerin en kısa süre tüketilmesi veya atılması gereklidir.
6.Derin dondurucuda saklama kabı olarak cam kullanılmamalıdır.
7.Derin dondurucularda besin saklanmasında alüminyum folyo yerine plastik torba veya streç kullanılmalıdır.
8.Dondurucuya besin konulmasında üzerlerine tarih atılması gereklidir . Farklı zamanlarda konulan aynı besinlerin ayrımı yapılarak önce konulanların daha çabuk tüketilmesini sağlayacaktır.
9.Yağlar, protein ve karbonhidratlardan daha zor donmalarından dolayı besinlerden ayrılması gereklidir.
10.Pişirdiğiniz yemeği donduracağınızı önceden biliyorsanız, çok fazla baharat kullanmamaya özen gösterin. Çünkü dondurulduklarında baharatların tatları keskinleşebilir.
Besinlerin haşlanmasında durumunda suları alınarak saklanması gereklidir .