Problem
- Derin Dondurucularda Besinler Nasıl Konulmalıdır ?
- Saklama Süresi Ne Kadardır ?
Geçerli olduğu ürünler
- Derin Dondurucu
Çözüm
DOMATES
Domatesleri kuşbaşı veya mutfak robotundan geçirilerek saklanır . Diğer bir saklama şekli domateslerin kabukları soyularak iç çekirdek ve beyaz kısımları alınarak saklanabilir.
SİVRİ VEYA ÇARLİSTON BİBER SAKLANMASI
Biberleri sapları kesilerek iç çekirdekleri çıkartılarak kullanılacak miktar poşetlenerek saklanır. 8 ile 10 ay saklanır.
TAZE FASÜLYE
Fasülyeleri yıkayıp doğradıktan sonra 3 dakika şok haşlama uygulayınız . Daha sonra fasülyeleri soğuk su altında bırakarak soğutma işlemi yapınız. Kullanıcak miktar poşetlenip 10 12 ay saklanabilir.
SALATALIK
Bütün olarak saklanmazlar . Rendeleyerek veya küp şeklinde doğranarak saklanır . Ortalama 1 yıl saklanır.
ISPANAK
Ispanaklar temizlenip doğrandıktan sonra poşetlenerek saklanır. Şok haşlama yapılarak’da saklanır.9 ay saklanır.
MAYDONOZ
Maydonozlar yıkandıktan sonra sap kısımları kesilerek ince olarak kıyılıp poşetlenip saklanır.Ortalama 8 aydır.
KABAK
Kabakları yemeklik olarak doğrandıktan sonra 2 dakika şok haşlama yapınız . Soğuduktan sonra poşetleyerek 8 ay saklanabilir.
NOHUT
Nohutları düdüklü tencerede 30 dakika haşlandıktan sonra suyu süzülüp soğumaya bırakılır.Yemek miktarı poşetlenerek saklanır.
EKMEK
Mayalı ekmekler poşetlenerek direk dondurucuya konulur.
SARIMSAK
Sarmısaklar direk olarak hava geçirmeyecek olarak poşetlenip kullanım esnasında buzun çözülmesi yeterlidir.