Problem
Sebzelik Bölgesinde Besinlerim Kısa Sürede Bozuluyor
Geçerli olduğu ürünler
1 - İç sıcaklık derecesi aşırı yüksek veya aşırı düşük sıcaklık derecesi ayarlanmıştır.
Sıcaklık derecelerin ortam veya mevsmsel olarak ayarlanmaması durumunda, sebzelik kısmında besinleri aşırı nemden dolayı ve donmasından dolayı sebzelik kısmında besinlerin bozulmasına neden olur.
2 - Sebzelik bölgesi çekmecelerine besinlerin nem oranına göre yanlış yerleşim yapılması.
Sogutucu veya buzdolaplarında sebzelik çekmesi 2 adet veya tek parça ( iç kısmında yırıcı separatör bulunmaktadır) olarak kullanılmaktadır. 2 parçalı sebzeliklerde besinlerin nem oranlarına göre farklı çekmecelere konulmalıdır.Tek parça yekpara olarak sebzeliklerde ise ayırıcı separatör ile bu ayrıştırma yapılmalıdır.Örnek olarak ; Ispanak ile Patlıcan besini aynı sebzelik ortamına konularak birbirleri ile temas etmesi durumunda , patlıcandaki düşük nem oranın ıspanağın nemin, alarak ıspanağın kısa sürede bozulmasına neden olaçaktır.
3 - Sebzelik kısmında poşetli besin saklanması olursa.
Sebzeleri poşetli olarak saklama yaparsanız,sebzenin ortama vermiş olduğu nemden kaynaklı, poşetin içerisinde nem ve su oluşununa neden olmaktadır. Oluşan su veya nem besine teması ile besinin çürümesine neden olaçaktır.Bu durumu önlemek için poşetli ürün saklamayınız veya poşetli olarak saklamak zorundaysanız , poşetin bir kaçk noktasında nemin çıkması için delik açınız.
4 - Sebzelik nem ayarının yanlış ayarlanması yapıldığında.
Sebzelik çekmecesinin hemen üst kısmında sebzelik bölgesinin nemini ayarlarını yanlış yapılandırılmasında , nemin sebzelik bölgesinden çıkışı engellenmesiyle oluşunan nemin sebzeleri veya besinlerin bozulmasına neden oluşudur.Bu konuda deha detaylı ve doğru nem ayarını yapılması için kullanma kılavuzunu kontrol ediniz.
Kullanma kılavuzu www.electrolux-ui.com adresinden indirebilirsiniz.