Yiyeceklerinizi buzdolabında daha uzun süre taze tutulması

Son güncelleme zamanı 30.06.2020 07:17


Yiyeceklerinizi buzdolabınızda taze tutmak zor olabilir. İşte onları daha uzun süre taze tutmak için bazı öneriler.


Kuşkonmaz nasıl taze tutulur

Kuşkonmazın kurumasına izin vermeyin. Lastik bandı demet üzerinde tutun ve uçlardan yaklaşık 1 inç uzakta kesin. Kuşkonmazı bir veya iki inç su içeren bir bardağa dik olarak yerleştirin ve plastik bir torba ile gevşek bir şekilde örtün. 7 güne kadar çıtır kalacaklar.


Patatesleri taze tutma

Patates serin (10-20c) ve nemli ortamlarda saklanmalıdır. Bir ipucu, patateslerinizi mümkün olan en iyi ortamı yaratmak için kahverengi kağıtta veya delikli plastik torbalarda ışıktan uzakta saklamaktır. Patateslerinizi soğanların yanında saklamayın, çünkü her biri verilen gazlar diğerinin bozulmasına neden olur. Bu adımları izleyin ve patateslerinizi daha uzun süre taze tutacaksınız.



Avokado nasıl taze tutulur

Avokado - soğuk olgunlaşma sürecini durdurduğundan buzdolabında tutulmalıdır. Olgunlaşana kadar önce mutfak tezgahında saklayın. Soğuduktan sonra 7-10 gün sürmelidir. Üst ipucu: Aceleniz varsa, olgunlaşmayı hızlandırmak için tezgahın üzerine plastik bir torbaya koyun.


Yumurtalarınızı taze tutma

Yumurtalarınızı buzdolabınızda daha uzun süre taze tutmak için, nemi ve diğer kirleticileri dışarıda tutmak için orijinal kabında sakladığınızdan emin olun. Yumurtalar en iyi 4-20c civarında serin ortamlarda saklanır. Bu ipuçlarını uygularsanız, yumurtalarınız buzdolabınızda yaklaşık 3-5 hafta taze kalır.



Brokoli nasıl taze tutulur

Brokoli - en iyi sebze çekmecesinde buzdolabında saklanır. Daha uzun süre dayanması için kapalı plastik ambalajında (bağlı plastik torba gibi) saklayın. Doğru tutulduktan sonra 7-14 gün sürmelidir. Taze brokoli dondurmak istiyorsanız önce floretlere kesin, 2-3 dakika kaynar suda beyazlatın, hemen soğuk / buzlu suda soğutun, süzün ve hava geçirmez ambalajda saklayın. 3-6 ay sürmelidirler.


Salata nasıl taze tutulur

Salata ayrıca en iyi nem ayarıyla buzdolabınızın sebze çekmecesinde tutulur - bu tüm yapraklı yeşillikler için geçerlidir. Nem kontrolleriniz yoksa - marulunuzu yıkayın, kağıt havlulara sarın ve bir kaba kapatın.



Sebze çekmece kahramanı

Sebze çekmecesi veya sebzelik taze ürünler, sebzeler ve lezzetli meyveler için kahraman. Sebzelik, düşük sebze metabolizması, düşük su kaybı ve patojenler (küf vb.) Tarafından düşük hastalık riski sağlayarak onları iyi ve taze tutma konusunda büyük öneme sahiptir.

  • Sebze çekmecesinde ne saklanır: marul / sebze salatası, havuç, yeşil fasulye, brokoli, mantar
  • Sebze çekmecesinde saklamayın (yanlış depolama sıcaklığı nedeniyle): kırmızı biber / biber, domates, salatalık, muz, egzotik meyve (mango, ananas), kavun, honeydews, karpuz


Nem - önemli bir unsur

Çekmecedeki doğru nem, taze ürününüzün kurumamasını sağlamak için çok önemlidir. Çekmecenizdeki nemi bir havalandırma deliği, tekerlek, düğmeler vb. Aracılığıyla ayarlayabilme olasılığına bakın. Çekmecede az ürün olduğunda daha yüksek nem, sebzelik dolu olduğunda daha düşüktür. Unutma üretmek oldukça yüksek nem seviyor.