Soru:
- İndüksiyonlu ısıtıcılara sahip pişirme bölgeleri için hangi pişirme kapları uygun?
İlgili olanlar:
- Ankastre indüksiyonlu ocak
- Solo fırın indüksiyonlu ocaklı
Çözüm:
1. Şu durumlarda pişirme kabı indüksiyonlu ocak bölmesi için uygundur:
Bir miktar su en yüksek ısı ayarına getirilmiş bir bölgede çok hızlı kaynıyorsa. Pişirme kabının tabanına bir mıknatıs yapışıyorsa.
Önemli: Pişirme kabının altı mümkün olduğunca kalın ve düz olmalıdır.
2. Pişirme kabı malzemesi:
- Uygun: dökme demir, çelik, emaye çelik, paslanmaz çelik, çok katmanlı taban (bir üreticiden uygun işaretiyle).
- Uygun olmayan: alüminyum, bakır, pirinç, cam, seramik, porselen.
3. Pişirme kabının boyutları:
- İndüksiyonlu pişirme bölgeleri, pişirme kabının alt kısmının büyüklüğüne adapte olur.
- Ancak, kaplar, pişirme bölgesinin boyutuna bağlı olarak asgari bir çapta olmalıdır.
- Pişirme kabının minimum ve maksimum çapları cihazın modeline göre değişiklik gösterebileceğinden, kullanım kılavuzundaki tam açıklamaya bakın.
- Kullanım kılavuzunu buradan indirebilirsiniz.